Fire idéer til at behandle migræne

Er du også en af de mange danskere, der får anstrengende migræneanfald, hvor den halve smerte kunne have været nok? Har du det også sådan, at når først der kommer en plet for øjet, så er der én ting i dit hoved, og det er at komme hjem under dynen og lukke al lys ude? Du er ikke alene; faktisk døjer 600.000 danskere med migræne, hvilket er over 10 % af hele den danske befolkning.

Vi har derfor taget et nærmere kig på, hvad eksperter og fagfolk anbefaler, vi migræneramte danskere kan gøre, for bedst muligt at behandle symptomerne.

Smertestillende tabletter er et must for de fleste

Når migrænen først rammer, så kan det være svært overhovedet at overskue andet end at forsøge at falde i søvn. Selv dén opgave kan dog blive for stor en mundfuld for de fleste, da den rungende smerte ikke vil lægge sig. Her er smertestillende tabletter et must for mange, da det ellers ikke er til at holde smerten ud.

Afhængig af hvilken grad smerter man har, er der mulighed for at få udskrevet recept på endnu stærkere smertestillende piller end Panodil og Pamol.

Dæmp lyset og lad freden synke

Selvom det kan være utroligt svært, så ér den bedste kur mod migræne at sove. Selvom det kan være en stor udfordring, så forsøg at dæmpe lyset så meget som muligt i soveværelset, og lad dernæst freden synke. Du vil uden tvivl have sværere ved at sove, end du normalt har, men selvom det tager dobbelt så lang tid at lande i drømmeland, så kan vi forsikre dig om, at det er det værd; migrænen vil være forsvundet eller aftaget betydeligt, når du atter vågner igen.

Cannabis olie – Den nye dreng i klassen

Der går forlydender om, at cannabis olie kan have en positiv virkning på migræne. Der er dog ikke lavet forskning inden for området, og eksperter melder omkring både positive og negative effekter ved cannabis olie. Om hvorvidt det virker skal være op til den enkelte at vurdere.

Ønsker du at læse mere omkring cannabis olie, kan det gøres her: Cannabis-olie.dk

Gå til lægen og få den rette vejledning

Er dine migræneanfald meget slemme, bør du gå til lægen og få den helt rigtige vejledning. Her vil der kunne udskrives specielle recepter til dig, som du ikke kan få i håndkøb. Det kan eksempelvis være ekstra stærke smertestillende tabletter, som også giver dig mulighed for at sove endnu lettere, når migrænen står på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *