Livsstil

Sunde vaner for enhver kvinde

Som kvinde skal man have mange bolde i luften. Karriere, familie, venner, fritidsinteresser og så videre. Det kan være noget af en udfordring at nå alt det, man gerne vil. Når man har en travl livsstil, med meget man skal nå, kommer man nogle gange til at vælge den nemme, men knap så sunde løsning på de små ting. Lidt take-away her, en sodavand der – og før man får set sig om, er man ude på et sundhedssidespor.

Hvis man får lagt nogle gode og sunde vaner ind i sit liv, som ikke tager meget tid i hverdagen kan man nå en lang vej mod et sundere liv. Her får du to gode forslag til hvilke sunde vaner du kan lægge ind i din dagligdag.

Start morgenen sundt

Når man ved at den lokale kaffebar har et morgentilbud på en kanelsnegl og en kop Caffe Latte for en flad 50’er, kan man godt være lidt tilbøjelig til at skippe morgenmaden for ”at have lidt ekstra tid derhjemme om morgenen til at tage sig af børnene”. Udover at det i længden bliver dyrt, giver en kanelsnegl heller ikke den sunde energi man har brug for, for at komme godt i gang med dagen.

Gør det derfor nemt for dig selv at være sund om morgenen, og hav morgenmaden klar på forhånd – sådan nogenlunde. Prøv for eksempel hver morgen at lave en sund morgensmoothie. Det er nemt lige at bruge 5 minutter aftenen før på at lægge ingredienser frem, og så skal de bare en tur i blenderen næste morgen. Du kan også lave dobbeltportion, og gemme halvdelen i et glas i køleskabet til næste dag. Så skal du bare tage smoothien ud, røre i den med en ske – og vupti! Så har du morgenmad klar på ingen tid.

Hav termokruset med rundt

Når man naturligt bliver træt i løbet af dagen, kan man nemt blive fristet til at købe en drikkevare i kantinen. Hvad end det er en kakaomælk, en kop varm drikkelse eller andet sukkerholdigt ”junk”, kan du faktisk komme dig selv i forkøbet. Vær forberedt og tag hjemmefra et termokrus med din yndlings varme – eller kolde – drik med. Når du selv laver den, er det så simpelt bare at følge en sund opskrift uden tilsat sukker eller andet usundt.

Prøv for eksempel at købe en lækker ny, økologisk te-blanding. Urtete kan fås i mange forskellige spændende smagsvarianter, så du finder helt sikker en du synes smager suverænt. Udover at du selvfølgelig sparer penge på den lange bane ved selv at medbringe dit krus, bestemmer du selv ingredienserne – og så er det nemmere at undgå dem, der er usunde for din krop.

Hvis én kop ikke er nok, kan du selvfølgelig altid up-size til en termokande i stedet for. Når den er fyldt med din lækre yndlingsdrik, er den lige til at tage en tår af hele dagen. Eksperimentér med spændende te-kombinationer, og så opdager du nok, at den kantinen tilbød slet ikke kan måle sig med din hjemmebragte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *