Mode

Genbrugsbutikker og second hand bliver mere og mere populært

Tidens tendenser, særligt indenfor mode og indretning, emmer af bæredygtighed og kvalitet, hvorfor genbrug og secondhand er blevet yderst populært.

Modetendenserne

Moden ændres konstant, hvor moden, som den altid har gjort, afspejler sig i de overordnede samfundsmæssige tendenser. I disse tider handler det meget om miljøet og klimaets velvære, hvorfor det også afspejles i moden.

Den danske befolkning, særligt de unge, er opmærksomme på klimaet og de følger der kan komme heraf, hvilket også ses i samfundet generelt. Eksempelvis har vi i Danmark et bæredygtigt og genbrugsvenligt skraldesystem, sammenlignet med andre lande.

Dertil ses det også at den almindelige forbruger er blevet mere bæredygtig i sin hverdag, hvor ting genbruges i stedet for at smides ud. Det sætter sine spor i blandt andet tøjproducenterne, som også har taget interesse i klimaet, ved at lave tøj af bæredygtig materialer og genbrug.

Du finder her en liste over de bedste genbrugsbutikker og second hand i København.

Bæredygtighed og kvalitet frem for køb og smid ud

I mange år har køb-og-smid-ud moden været populært, hvor det var billigt og let at skaffe sig et nyt outfit når det gamle ikke kunne mere. Denne modetendens er nu udfordret, idet at de store modehuse har fået øjnene op for at produktionen af tøj ikke er god ved miljøet – ej heller fra et humanitært synspunkt.

Det er derfor blevet populært at vælge og investere i bæredygtigt tøj i høj kvalitet, som man kan stå inde for rent klimamæssigt og ikke mindst, etisk. Ved at købe tøj i bedre kvalitet har du også glæde af dit tøj i længere tid.

Genbrugsbutikker og secondhands hitter

Som sagt så er bæredygtighed og kvalitet moderne, og hvad er mere bæredygtigt end genbrugstøj. Undersøgelser viser også at inden for det seneste år, har cirka halvdelen af Danmarks befolkning købt noget brugt, hvad end det var tøj, et møbel eller andet.

Røde Kors har også lavet et samarbejde med en stor dansk designer, for at forbrugeren kan få øjnene op for hvor meget tøj, ting og sager vi smider ud og hvor lidt der skal til for at det kan genbruges og bliver super moderne.

Der findes heller ikke noget bedre end at gå i ind i en Secondhand butik og finde sig en “ny” unik kjole eller et par super flotte støvler, som næsten ikke er brugt, og så til den halve pris. Genbrug er gået hen og blevet en af de størst modetendenser.

Genbrugsbutikker og secondhands i København

Er du også meget inspireret at nutidens modetendenser og kunne du godt tænke dig at handle “nyt”, bæredygtigt og klimavenligt, så er genbrug lige noget for dig. Her kan du gøre en masse unikke fund, i god kvalitet, som sparer dig for en masse penge.

København er indehaver af en masse gode genbrugsbutikker og second hands, hvor du både finder klassiske genbrugselementer, såsom Levis og Allstars og luksus secondhands som sælger mærker fra topbrands, såsom Chanel og Balenciaga.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *