Krop og sundhed

Sådan får du dit smukke tandsæt tilbage

Der er ikke noget lige så charmerende som et hvidt og bredt smil. Med et rent smil viser man tydeligt både sin glæde og sin hygiejne frem – og mange vil faktisk vælge folk fra som eventuelle romantiske partnere, hvis de ikke har et pænt nok smil.

Et pænt smil og et smukt tandsæt betyder derfor rigtig meget. I denne artikel kan du læse lidt mere om, hvordan du kan blive ved med at pleje dine tænder og dermed få dit smukke tandsæt tilbage igen.

Følg tandlægens råd

Vi ved det jo egentlig alle sammen godt, fordi vi har hørt det så mange gange før fra tandlægen; husk nu tandtråden.

De fleste af os er ret gode til at få børstet bisserne ordentligt igennem, før vi går i seng om aftenen. Og mange af os er endda gode til at få husket at gøre det om morgenen også. Men alligevel glemmer mange af os nu alligevel den tandtråd.

En god omgang tandtråd sikrer dig den allerbedste tandhygiejne. En almindelig tandbørste er nemlig ikke i stand til at nå ind mellem dine tænder, og det snavs, der sidder inde mellem de små huller mellem dine tænder bliver aldrig rigtig fjernet… medmindre du altså bruger tandtråd.

Så husk det nu.

Drop rødvin

Visse former for mad- og drikkevarer er mere skadende end andre på vores tænder og på vores tandkød. Drikkevarer såsom juice og rødvin kan være meget skadende på tænderne enten på grund af et højt indhold af sukker, eller fordi den røde farve faktisk går ind og maler dine tænder.

Den smøg du nyder at tage i frokostpausen er også med til at ødelægge dine tænder. Udover at give en grim smag i munden og dårlig ånde, så påvirker det faktisk også dine tænder og kan forringe kvaliteten af dem.

Så hvis du virkelig gerne vil have dit smukke tandsæt tilbage, så kan det være værd at overveje, om du ikke skulle prøve at droppe disse dårlige vaner en gang for alle.

Tandblegning

Hvis dine tænder allerede er godt gule i farven, så er det ikke længere det forebyggende, du skal fokusere på. I stedet skal du i gang med at gøre noget ved problemet, som det er nu. Og det kan du gøre med en tandblegning.

En tandblegning kan hurtigt lysne dine tænder og give dem et helt nyt look.

Hvis du allerede har ændret dine vaner og drikker mindre rødvin og husker tandtråden, men stadigvæk ikke ser resultater, så er det formentlig fordi, at skaden allerede er sket. Og i så fald er der ikke så meget du kan gøre med de forebyggende handlinger alene. Det er i stedet en god tandblegning, der skal til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *