Livsstil

Kvinder og penge

Det er de færreste, der ikke har hørt om, at betalingskortet sidder en kende løsere på kvinder end mænd. Spørgsmålet er, hvorvidt det rent faktisk er sandt? Har kvinder en tendens til at sætte kortet i terminalen eller taste kortoplysninger ind oftere end mænd? Faktisk er det ikke en skrøne, men derimod den pure sandhed.

Brancheforeningen for kreditkort i Storbritannien, UK Cards Association, har offentliggjort, tal der viser, at kvinder faktisk bruger fire gange så mange penge på at shoppe end mænd. Derfor er der hold i diskussionen om, hvorvidt det er kvinder, der står for den største andel af det samlede forbrug på shopping.

Mænd shopper mest på nettet

Meget tyder dog på, at kvinderne fortsat foretrækker at handle i fysiske forretninger. Mænd handler nemlig mere på nettet end kvinder. Tal fra Danske Bank viser i hvert fald, at 18 procent af mændenes forbrug er online, mens tallet er en smule lavere hos kvinderne. Her befinder tallet sig nemlig på omtrent 16 procent af deres samlede forbrug.

I samme ombæring bør det pointeres, at kvinderne sjældent shopper for lånte penge. De er nemlig mere forsigtige hvad angår lån. Størstedelen af alle lån optages derfor af mænd, hvad end der er tale om et traditionelt kviklån eller et såkaldt RKI lån, som du f.eks. finder på denne side: https://laan247.dk/laan-trods-rki/

Til gengæld er kvinder under 35 år de mest ihærdige netshoppere. Ca. 19 procent af deres samlede forbrug er nemlig online. Som angivet ovenfor, så er det dog sjældent noget, de låner penge til. Mange indgår til gengæld kreditaftaler via aktører såsom ViaBill, hvor de kan afbetale købet i stedet for at låne penge gennem https://laantrods.dk eller et andet lånewebsite.

Kvinder tjener mindre end mænd

På trods af det højere forbrug blandt kvinder, så tjener de i gennemsnit 15 % mindre end mænd. Det viser tal fra Nationale Forsknings- og Analysecenter for velfærd (VIVE). Mange mener, at dette er et spørgsmål om ligestilling, mens andre er af den opfattelse, at mænd generelt arbejder hårdere og investerer mere tid i deres karriere end kvinder.

Den selvsamme undersøgelse viser, at løngabet mellem mænd og kvinder er blevet mindre siden 2012. Derfor går det den rigtige vej, men der er dog fortsat et stykke vej. I skrivende stund tjener kvinder i gennemsnit 87 kroner, når mænd tjener 100 kroner. Det kan vise sig som værende rigtig mange penge.

Vær opmærksom på, at ovennævnte er de nuværende lønforskelle mellem mænd og kvinder herhjemme – det er altså ikke på verdensplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *