KarriereLivsstil

Sådan skaber du en succesfuld karriere

Det er altid en balancegang, om man skal prioritere familie eller karriere. De fleste vil dog gerne have styr på karrieren, inden de stifter familie. Her kommer en række tips til, hvordan du kan skabe en succesfuld karriere.

Vælg ud fra interesse

Først og fremmest skal du overveje, hvilken uddannelse der er relevant for dit fag, og hvad du interesserer dig for. Hvis du gerne vil være arkitekt, er det nok ikke sygeplejeskolen, du skal søge om optagelse på. Vær derimod målrettet, hvis du har et drømmejob eller et specifikt mål eller branche i tankerne. Det er spild af tid, hvis du bruger flere år på en uddannelse, som du i virkeligheden godt ved ikke interesserer dig, og som du ikke har lyst til at arbejde med på sigt.

Skab din profil så den passer

Selv hvis du ikke har alt, hvad der er relevant, er der et hav af kurser og efteruddannelser, du kan tage. Der er også mulighed for at gå på aftenskole, hvis du har tid og overskud til det. Alt ekstra pynter utrolig meget på cv’et og vækker interesse ved dig hos en potentiel arbejdsgiver. Så selv hvis du ikke har lige præcis dén uddannelse, som virksomheden egentlig søger, kan du med ekstra fag og kurser alligevel være egnet til jobbet. Du kan også kombinere eller sammensætte din uddannelse, så den kommer til at ramme den type job og karriere, du ønsker.

Fokus, fokus, fokus

Endelig skal du være fokuseret og motiveret, hvis du brænder for din karriere. Det kræver en masser hårdt arbejde og ekstra timer, som du måske ikke nødvendigvis bliver betalt for – afhængig af din branche. Din velvillighed, din arbejdsomhed og din motivation viser din arbejdsgiver, at du er dedikeret og kvalificeret nok til dit job. På denne måde viser du også, at du kan mere… Og tøv ikke med at sige, at du har høje ambitioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *