Børn

Er du klar til at blive mor?

Går I med overvejelser om at forøge familien med en lille ny? Her kommer et par ting, I kan snakke om og overveje, inden I tager den endelige beslutning om, hvorvidt det er tid til at stifte familie eller ej.

Et stort skridt

At blive forældre er en stor og fuldstændig livsændrende begivenhed, og man skal derfor være indstillet på, at livet aldrig bliver, som det var før. Nogle trives med det samme som forældre, mens andre lige skal vænne sig til deres nye tilværelse. Begge dele er fuldstændig i orden, og der findes ikke et facit for, hvad en god mor eller far er. Det er en individuel vurdering. Man skal dog altid bede om vejledning og hjælp hos professionelle, hvis man føler, at der er ting, man er i tvivl om både under graviditeten, og når babyen er født.

Glæden ved et barn

Du er for alvor klar til at få et barn, når tanken om at stille et andet menneskes behov frem for dine egne ikke skræmmer dig længere. Du kan ikke længere kun tænke på dig selv og dine behov, men skal derimod til enhver tid tage hensyn til dit barn. Til gengæld er det alt det hårde arbejde og de søvnløse nætter værd, når din søde lille baby griner og smiler til dig. Du får en helt enestående mulighed for at elske et andet menneske fuldt ud og følge barnets udvikling.

Praktiske forberedelser

Ud over hele den følelsesmæssige proces man skal tage stilling til – om man er klar til børn – er der også alle de praktiske forberedelser såsom køb af bleer, seng, tøj og ikke mindst plads. Det er godt at være forberedt på den slags ting, inden man kommer hjem med et nyfødt barn, for der finder man hurtigt ud af, at man mangler det. Igen er det en individuel sag, hvad man vægter højest af praktiske forberedelser, og hvad man synes, der er behov for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *